Meer klanten via social media als wellness ondernemer

Als yoga docent, life coach of energetisch therapeut is het lastig om online nieuwe klanten aan te spreken. Want hoe omschrijf je jouw diensten op zo'n manier dat mensen geïnspireerd raken, de voordelen ervan inzien en klant worden. 

Op social media merk ik dat wellness of spirituele beroepen vaak als "vaag" worden ervaren. Zodanig dat nieuwe volgers wegblijven en er geen nieuwe klanten binnenkomen. Ondanks dat je natuurlijk een kei bent in je vak! En dat is zonde. 

Wat je beter niet kunt zeggen...

Een tijdje geleden keek ik op Instagram en vond ik het profiel van een life coach in Amerika. Ze schreef een caption met de woorden "I help you get a better life and gain clarity and confidence." En hoewel dat natuurlijk het doel is van een life coach, dacht ik alleen maar: hoe ga je dat bereiken, wat doe je precies en ben jij de oplossing voor mijn situatie

Zoals je wellicht begrijpt, is deze tekst te vaag. Voordat mensen een aankoop overwegen, willen zij er zeker van zijn dat het hun geld waard is en dat zij de juiste beslissing maken. Aan jou de taak om deze onzekerheid weg te nemen!

Hoe doe je dat? Door aan jouw lezer uit te leggen hoe je te werk gaat en wat het hen concreet oplevert

Hoe je betere Facebook en Instagram berichten schrijft 

Op Facebook en Instagram kun je elke dag gratis over jouw bedrijf communiceren. Dé plek om mensen te inspireren, iets te leren of jouw bedrijf te promoten. 

Het doel van social media is om meer naamsbekendheid te creëren en mensen te overtuigen een keertje bij jou langs te komen. 

Dat doe je door:

 1. Waardevolle informatie te delen
 2. Pakkende teksten te schrijven en mooie beelden te plaatsen
 3. Een relatie op te bouwen met jouw volgers

Deel waardevolle informatie

De nummer 1 fout op social media is teveel over je eigen bedrijf praten. Jouw profiel gaat namelijk niet over je bedrijf, maar over wat het voor jouw volger kan betekenen. What's in it for them.

Pas als een lezer zich voelt aangesproken, gaat 'ie opletten. 

Dus benadruk in elk social media bericht wat de lezer aan jouw diensten heeft! Dat doe je door jouw volgers iets te lerente inspirerenmet ze in gesprek te gaan of te entertainen.

Voorbeelden:

 • Leg ze uitgebreid een yoga pose uit en vertel wat de voordelen daarvan zijn. Leer jouw volgers hoe ze zelf deze pose thuis kunnen oefenen. 
 • Deel een review van een klant. Vertel waarom het zo'n goede samenwerking was en wat het jouw klant concreet heeft opgeleverd in het dagelijkse leven en hoe je anderen hetzelfde resultaat kunt geven.  
 • Plaats een inspirerende quote. Motiveer jouw volgers om het beste uit hun dag te halen en geef concrete tips & tricks over hoe zij dat kunnen doen.

Pakkende teksten en mooie beelden

Social media draait om aandacht trekken van jouw ideale klant. Dat doe je door sprekende beelden te plaatsen van jou en je bedrijf. En door pakkende teksten te schrijven.

Foto's met gezichten en mensen scoren gemiddeld 40% beter dan foto's van objecten op Instagram. Probeer daarom zoveel mogelijk zelf voor de camera te staan. Dat kan in het begin een beetje ongemakkelijk aanvoelen. Maar besef dat door jezelf te tonen, je een vertrouwensband met jouw volgers opbouwt. Hoe vaker zij jou zien, hoe meer ze vertrouwd raken met jou en dus eerder geneigd zijn je diensten af te nemen.

Qua tekst is het belangrijk dat je direct de lezer inpakt. De lezer is gedachteloos aan het scrollen op zijn of haar telefoon. Door te beginnen met een pakkende headline waarin je meteen het resultaat van het bericht weergeeft, trek je de aandacht. 

Bijvoorbeeld:

 • Het geheim voor een sterke core - 3 oefeningen!
 • 3 tips om empathie te tonen in een gesprek
 • Hoe yoga bijdraagt aan flexibiliteit

Wil je meer tips over het schrijven van een pakkend bericht? Beluister dan hier mijn Insta Universe podcast (ook op iTunes of Spotify)

Online relaties

Dé manier om meer klanten aan te trekken online is door proactief contact te leggen met nieuwe volgers. Dit kun je op een aantal manieren doen:

 • Beantwoord altijd comments van anderen op jouw posts
 • Stuur mensen een persoonlijk privé bericht (geef een compliment)
 • Laat waardevolle opmerkingen achter op berichten van anderen
 • Like foto's
 • Deel berichten van jouw netwerk op je eigen social media
 • Reageer op Instagram Stories

Daarnaast is het súper belangrijk dat je weet wie jouw doelgroep is en waar die personen zich bevinden op social media. Bekijk accounts van vergelijkbare bedrijven en volg de mensen die voor jou van belang kunnen zijn. 

Genoeg te doen dus! Als ik 1 tip mag geven: investeer in relaties online. Een trouwe, actieve achterban is de sleutel tot succesvolle social media.

Haal meer klanten uit social media als wellness ondernemer

Het is mogelijk! Juist als wellness ondernemer. In de afgelopen 4,5 jaar dat ik social media expert ben, merk ik een enorme shift. Mensen zijn vaker bezig met mindfulness, meer voldoening uit het leven halen en persoonlijke ontwikkeling. Op social media merk je dat mensen daarom actief op zoek zijn naar middelen en handvatten om deze doelen te bereiken. En ik denk dat jij daar heel goed op in kan haken. 

Gratis tips & hulp

Wil je meer gratis tips & tricks over social media? Beluister dan hier mijn podcast of neem contact op

Heb je nu social media hulp nodig? Bekijk dan hier wat ik voor jou kan betekenen. 

Close

50% Complete

Two Step

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.